2015. október 9., péntek

43.

Clubbell edzés


A már szokásosnak mondható bemelegítés után

20 dSW@10-10kg
2x5-5 ArmCast @10kg
10 dPD  (pendulum)
10 d Swipe@10kg

King of Clubs 90/30x10
90 másodperc munka 30 másodperc pihenés, minden gyakorlat kétszer ismételtünk egymás után. Mindig fogáscserével. Minden gyakorlatnál a 10 kilós súlyt használtam. A gyakorlatok:


  1. Barbarian Squat
  2. Kétkezes pendulum
  3. Kétkezes Clean-To-Flag
  4. Kétkezes Side Swipe
  5. Kétkezes technikai Swipe

A pendulum -azaz inga- gyakorlat lényegében a Swipe mozdulatának az első fele.

Ezt követően rövid levezetés/nyújtás

2015. október 7., szerda

42.

Első edzés az új helyen


Dinával a meghosszabbított hétvégénket bátyáméknál (Csabiéknál) töltöttük, így sem múlt hét pénteken, sem hétfőn nem volt edzés. Bár nagyon jó volt Csabival találkozni, együtt játszani, beszélgetni, sajnos a kint lét alatt megfáztam, ami miatt jobbnak láttam ha a reggeli edzés is kihagyom. Mivel holnap és holnapután csapatépítés lesz, ami miatt szintén elmarad majd az edzés, ezért mindenképpen meg akartam ragadni a lehetőséget, hogy kipróbáljam milyen is az új hely, ahol Péter az edzéseket tartja ezentúl.

Az új helyről


Az új hely hangulata egész más, mint a Liliom utcában megszokott. A leginkább egy általános iskolaira emlékeztető öltöző a negyedik emeleten van, míg a az edzésre szánt edzőterem rész a harmadikon. Sajnos az öltöző se nem rendelkezik szekrényekkel, se nem zárható, így a teljes utcai felszerelést vinni kell magammal, átöltözés után. A teremrész, ahol edzünk egy nagyobb terem egy szeglete, és a mi edzésünkkel párhuzamosan bokszedzés folyt. Ez egyébként inkább volt érdekes, mint zavaró. Elég kevesen voltunk, így a súlyok száma nem okozott gondot, a későbbiekben meglátjuk ez hogyan alakul. Voltak nagy bokszzsákok is, amik a körök közötti pihenőkben egy kis ütlegelésre csábítottak. Az ütlegelés végül elmaradt, és inkább az edzésre figyeltem. A teremrész padlószőnyeggel van lerakva, ez sajna nem az igazi. A talpamnak kicsit csúszós, egyébként viszont elég durva, hamar kidörzsöl. De sebaj, Péter biztosít számunkra gumipadlót, legközelebb majd igénybe veszem. Összességében nem rossz az új hely, csak meg kell szokni.

Az edzésről


Egyéni bemelegítés volt, ami nagyon tetszett. Annyi instrukciót kaptunk, hogy melyik testrészeinket melegítsük be. Az erre szánt öt perc alatt, kellemesen be lehetett melegíteni.

2-2 TGU @ 32kg - egész jól ment, bár kicsit csúszott a padló, így jobban kellett koncentrálni.

5x5-5 MP@32kg. Mivel múltkor ment 3 kör 32 kilóval, megpróbáltam az 5 kört, és bár megéreztem, és talán nem is volt tökéletes a forma, de megvolt mind az öt kör.

5x10 SW@40kg Péter a press és a swing alatt is az erőlégzésre hívta fel a figyelmet. Ez valahogy még nem az igazi. Foghatnám a megfázás miatt még eldugult orromra, de igaziból még sokat kell gyakorolnom, hogy hatékonyan tudjam használni.

5x5-5 Shield Cast+ kitartás + side swing @ 10kg 

Finishers:
Bár az edés végi gyakorlatok nevéről mindig egy kivégzőosztag jut eszembe, sajnos a mostani gyakorlatok sem hozták meg ezt a hatást. Az sem az igazi, hogy nincs megadva célszám, csak az, hogy addig kell(ene) csinálni, amíg jó a forma. Ez a keretnélküliség valahogy nem inspirál a jobb munkavégzésre.

3 kör tricepsz 5-5 kilóval + 3 kör kitörés + bicepsz @16kg

Sajnos egyik gyakorlatot sem érzetem, hogy megfelelően csináltam volna, és nem is igazán fárasztott le.

A gyakorlatokat a clubbellen szokásosnak mondható nyújtással zártuk.