2016. április 1., péntek

110.

Tegnap kimaradt a torna, így ma igyekeztem jobban pörgetni az edzést. Ma is öt kör volt a alábbiakból:
25 SW
8-8 MP
5-5 1H row
5 GS
5 PU
Töbször tartottam az előírtnál nagyobb szünetet, cserébe nem mindig vártam meg, hogy leteljen az adott kör, és belekezdtem a következőbe. Így nagyjából 35 percet vett igénybe a torna. A legnagyobb kihívást az első két gyakorlat jelentette, egyiken sem emelnék még. A fekvőtámasz lecserélése jutott még eszembe, de majd meglátjuk.

2016. március 30., szerda

109. Repeta

A tegnap délutáni céges tornán kipróbáltam egy  törzs edzést, aminek az ötletét innen vettem. Háromszor ismételtem meg az öt gyakorlatot, egyenként nagyjából 25-30 másodpercig tartva egy-egy pózt. Majd kiegészítettem még néhány más gyakorlattal. Valahogy sajnos sikerül kicsit meghúzni a hátam. Egész este fájdogált, de ma reggel nem akartam kihagyni a mozgást. Végül is ez jó ötletnek is bizonyult, mert a reggeli torna végére elmúlt a hátfájásom. A gyakorlatokat tekintve a tegnap reggeli gyakorlatsort ismételtem meg. Tehát öt kört csináltam nagyjából 40 perc alatt az aláábiakból:

  • 25 SW
  • 8-8 MP
  • 5-5 1H Row
  • 5 GS
  • 5 PU

2016. március 29., kedd

108. Új hét új program

Az elmúlt héten igyekeztem rendszert vinni az itthoni tornába, hogy legyen benne némi progresszió, ugyanakkor maradjon benne valamilyen fajta állandóság is. Ezen a héten egy kicsit változtattam a terven, aminek több oka is volt. Egyrészt hiányzott az alapvető mozgásminták közül a guggolás, így ezt mindenképp szerettem volna berakni a gyakorlatok közé. Másrészt hiányzott, hogy legyen egy saját testsúlyos gyakorlat is. Azt nem szerettem volna, hogy egy körben ötnél több gyakorlat legyen, mert akkor nehéz koncentrálni, mindig nézni kell, hogy mi is következik. Így végül elhagytam az elemelést és a windmillt, és ezek helyett lett serleg guggolás (Goblet Squat), valamint fekvőtámasz (Push Up). Az időkeretet növeltem, úgy tűnik egy-egy gyakorlatra a másfél perc az ami elég pihenőidőt ad, hogy végigcsináljam rendben a gyakorlatokat. Mivel több időm volt a végrehajtásra, így emeltem a lendítés, és a katonai nyomás ismétlés számait. Végül összesen öt kört csináltam a következőkből:
  • 25 SW
  • 8-8 MP
  • 5-5 1H Row
  • 5 GS
  • 5 PU

2016. március 27., vasárnap

107. Majdnem ugyanúgy

Mivel a windmill nem ment jól, kicsit variáltam a gyakorlatsoron.
5x5-5 windmill (6 perc alatt)
Majd 5 kör az alábbiakból:
20 swing
5-5 1h row
20 deadlift
6-6 millitary press

A fogasom jól elfáradt a végére, és nagyon leizzadtam.

Ma a kilencvenes évek beli válogatás helyett egy jungle/ drum and base mixet hallgattam torna közben.