2016. február 26., péntek

96. Reggeli hetes

A ma reggeli szerencseszámom a hetes, így hét gyakorlatot végeztem hetes ismétlésekkel. Ezek voltak:
7-7 török felállás (TGU) ( 3-3 2-2 1-1 1-1 bontásban )
7 guggolás csak saját testsúllyal (BWSQ)
7-7 koffer elemelés (suitcase deadlift)
7x7 (49) lendítés (SW)
7-7 katonai nyomás
7 fekvőtámasz

A török felállásba kellemesen leizzadtam, de a harmadik után már jól ment. A guggolásnál az elején kicsit még kattogott a térdem, de aztán rendbe jött az is. Jó edzés volt.

2016. február 23., kedd

95.

 @32kg:
2x1-1 TGU
3-3 Military Press (MP)
5-5 Suitcase Deadlift (sDL)
5-5 One handed Bent over Row (1HBR)
5-5 MP
8-8 sDL
8-8 1HBR
8-8 MP
13-13 sDL
13-13 (7+6 - 7+6) 1HBR
2x5-5 Halo@16kg

A mai reggelt is tornával kezdtem.Egy minimális ízületi átmozgatás után török felállással kezdtem. Jól ment, ezért az első pár után nekikezdtem egy második párnak is. Kifejezetten jól esett minden mozdulat. Ennek a komplex gyakorlat minden fázisában úgy éreztem, hogy helyére kerül minden ízületem. Tegnap a Mátyás által küldött pincér nyomást bemutató videón felbuzdulva meg akartam próbálni a gyakorlatot az én 32 kilós kettlebellemmel is. Hogy mégse egyből ezzel kezdjek csináltam három-három ismétlésnyi katonai nyomást. Majd nekiláttam a gyakorlatnak. Mivel ez a súlyzó az én kezemnek már elég nagy, és semmiképp nem akartam kockáztatni, hogy elejtem, ezért bár a nyomást jobb kézzel csináltam, a biztonság kedvéért a bal kezemmel a mozdulat során végig a bell fülét fogva kísértem a mozgást. Bár megvolt az egy ismétlés, de nem éreztem elég biztosnak, hogy továbbiakkal is próbálkozzak. Inkább folytattam az edzést.
Az már tegnap elhatároztam, hogy ma nem fogok lendítést csinálni, helyette az elemelés egykezes verzióját csináltam, hogy a hajlás jellegű mozgás is meglegyen a végzett gyakorlatok között. Tehát öt-öt koffer elemeléssel folytattam, majd ugyanennyi egykezes evezéssel. Ekkor úgy gondoltam, hogy ez a három gyakorlat jó is lesz. Ezért csináltam még két kört ebből a hármasból, minden körben emelve az ismétlés számot. A harmadik körben már fáradt volt mindkét alkarom, ezért az utolsó gyakorlat 13-13 ismétlését szétbontottam, úgy, hogy a hetedik ismétlés után pihentem egy kicsit.
A gyakorlatsort kétszer öt ismétlésnyi 16 kilóval végezett Halo-val zártam.

2016. február 22., hétfő

94, Reggeli ébresztő

TGU 1-1 @32kg
SW 33-33-20-14 @32kg
3x10-10 1 Handed Bent over Row @16kg
1x5-5 32-16 aszimetrikus dMP
10-10 Halo@16kg

Ma reggel az ágyból való felkelést egy-egy török felkelés (TGU )követte a 32 kilós súllyal. Semmi kávé, semmi túlgondolás, egyszerűen csak belevágtam a gyakorlatba. Meglepő módon nem találtam különösen nehéznek, inkább a mozgásom koordinálása volt egy kisebb kihívás. De az izmaim tették a dolgukat, és gond nélkül megvolt mindkét oldalra az egy-egy ismétlés. Hogy egy kicsit felpörgessem magam lendítéssel (SW) folytattam. Eredetileg háromszor harminchárom ismétlést terveztem, de végül a harmadik kört kettébontottam - és megtoldottam egy extra ismétléssel, hogy meglegyen a 100 ismétlés. A swing most sem okozott csalódást, és rendesen felpörgetett. Átváltottam a 16 kilós súlyra, és csináltam három kör egykezes evezés, karonként tíz-tíz ismétléssel. Bár eredetileg nem terveztem, de a katonai nyomást csak nem hagyhattam ki a gyakorlatsorból. Mivel már mindkét súly elöl volt, így dupla nyomást végeztem. Az egyik kezemben 32, a másikban 16 kiló így csináltam 5 ismétlést, majd oldalt cseréltem és újabb 5 ismétlést végeztem. Ezután levezetés jelleggel még csináltam 10-10 gyűrűt (Halo). Remek edzés volt, azt hiszem ez a kora reggeli torna működőképes számomra.