2016. február 20., szombat

93.

Mostanság nem könnyen vettem rá magam az edzésre. A mai edzés előtt csak csütörtökön volt a cég alagsorában található rekreációs szobában egy rövid torna a kollégákkal.  Ma nagy nehezen sikerült rávennem magam, hogy mozogjak egy jót itthon. Mindenképpen a nagyobb, harminckét kilós bellel akartam kezdeni, hogy a bemelegítés ne vigye el a nehezen összegyűjtött lendületet. Viszont megsérülni sem akartam ezért, elsőre olyan gyakorlatot választottam, amivel biztonságosan fel tudom pörgetni magam. Erre mi sem alkalmasabb gyakorlat, mint a swing. Elsőre nem gondolkodtam számokon, csak azt tudtam, hogy több kört szeretnék percenkénti indulással. Az első körben gond nélkül lepörgettem húsz ismétlést. Ezért úgy döntöttem, hogy ez pont megfelelő lesz ismétlésszámnak. Öt kört gondoltam ki, és hajtottam végre. Az ötödik percben már elég rendesen kalapált a szívem, és az alkaromban is éreztem a terhelést. 
Némi szusszanás után belekezdtem a következő gyakorlatba, ami az egyik nagy kedvencem a katonai nyomás volt. Nagyon jó ez a gyakorlat. Az tetszik benne, hogy az egyszerűsége ellenére is nagyon komplex feladattá tud válni. Figyelni kell egy sor dologra, mint például, hogy már a felvétel (clean)  végső pozíciója stabil legyen, vagy hogy nyomás közben ne "csaljak" azzal, hogy eldőlök. Pontos terv itt sem volt a számokat illetően. Ezért hét-hét ismétléssel kezdtem. Először arra gondoltam, hogy összesen három kört csinálok, de a harmadik után már inkább úgy gondoltam, hogy öt kör lesz a megfelelő. Az ötödik körben sajnos már nem ment ki csak öt-öt szabályos ismétlés, így több kört nem csináltam.
Bár a döntött törzsű egykezes evezést nem mondanám a kedvenc gyakorlatomnak, mégsem akartam elhagyni, mivel húzó jellegű gyakorlatból leginkább csak ezt tudom itthon csinálni. A kettlebelles gyakorlatok közül amúgy sincs túl sok, ami ezt a mozgásmintát erősítené. Ebből végül háromszor öt-öt ismétlést csináltam meg.
Végül a móka kedvéért csináltam még tíz-tíz pincérnyomást a tizenhat kilós bellel. 
Az edzés tömören:
5x20 SW EMOTM
4x7-7 + 5-5 MP
3x5-5 Bent over Row
10-10 Waiters Press @16kg

2 megjegyzés:

Szml írta...

Volt sejtesem,h mi lehet ez a pincerkedes, de jo sokaig tartott mire talaltam rola valamit: https://youtu.be/UAOYLaL-FQU Szep gyakorlat, csak igy tovabb!

Ortutay Zoltán Zsolt írta...

Szerintem is jó gyakorlat, több figyelmet igényel, mint a katonai nyomás. A videó nyomán lehet megpróbálkozom a 32kg-s kettlebellel is.